5 redenen om op yogavakantie te gaan

Created with Sketch.

Zelf ben ik nog nooit op een yogavakantie geweest maar wil dit wel ontzettend graag doen! Puur om mezelf een reset te geven. Mijn idee is daarom ook om voor begin 2023 een yogavakantie te boeken.

Om alvast wat meer te weten te komen over yogavakanties, wat het voor je kan betekenen en wat voor soort yogavakantie het beste bij je past, heb ik wat dingen uitgezocht.

Ben jij ook nog nooit op een yogavakantie geweest maar ben je wel nieuwsgierig naar wat zo’n vakantie voor jou zou kunnen betekenen? Hieronder de 5 belangrijkste redenen om een yogavakantie te boeken + Welke soort yogavakantie past nou het beste bij jou?

Bronnen waar ik de onderstaande informatie vandaan heb:
SpaDreams
Yogashop
Happy with yoga

De 5 belangrijkste redenen om een yogavakantie te boeken:

Je ontdekt prachtige locaties:
Yoga retreats staan vaak op prachtige locaties. Vlak bij mooie stranden, heel afgelegen of bij adembenemende bergen.

Tijdens een Yoga vakantie kun je dit ontdekken. Je reist af naar prachtige plekken waar je normaal gesproken misschien nooit zou komen.

Geniet van stilte:
Hoe vaak neem je op een doordeweekse dag de tijd om even je ogen te sluiten en gewoon stil te zijn? Stilte is een essentieel onderdeel in bewustwording en persoonlijke groei.
Als je stil bent, heeft je geest eindelijk eens de tijd om tot rust te komen. Weg van alle prikkels, drukte en stress. Stil zijn is bij de meeste Yoga vakanties een belangrijk onderdeel.

100% aandacht voor jezelf:
Doordat we zoveel prikkels krijgen, hebben we nooit echt 100 procent aandacht voor onszelf. Er is altijd wel een appje, mailtje of telefoontje wat beantwoordt moet worden.
Ook de to-do list is nooit af en je huis is nooit schoon. Dus ook al ga je naar een Yoga les om aandacht te hebben voor jezelf, vaak ben je de rust die het je bracht al snel weer verloren door de hectiek van de dag.
Op een Yogareis is er niets wat je aandacht vraagt, behalve jijzelf. En dat je precies waar al je aandacht op dat moment naar toe moet. Naar jezelf.

Lekker en gezond eten zonder te koken:
Gezond eten schiet er door drukte, gebrek aan tijd en stress nog al eens bij in. We zijn in dit geval vaak geneigd om sneller te gaan voor de makkelijke en snelle hap. Die is meestal niet zo gezond en verstoort daardoor de balans in ons lichaam en geest.
Op een Yoga vakantie hoef je je niet druk te maken over het feit of je je vitaminen wel binnenkrijgt. Er wordt vaak heerlijk gekookt met verse, lokale en biologische producten. Je doet hiermee ook nog eens ideeen op voor een gezonde leefstijl.

Een nieuwe visie en nieuwe ideeen:

Omdat je bewust een week de tijd neemt om aan jezelf te werken met zo weinig mogelijk afleidingen, kom je uit de Yoga vakantie als een ander mens. Je wordt geestelijk en lichamelijk gereset.

Daardoor zal je kijk op de wereld helderder zijn. Je hebt weer nieuwe energie, inspiratie en de creativiteit kan weer stromen.

Welke yogavakantie of yoga-retreat past bij jou?

Een yogavakantie hoeft niet per se een yoga-retreat te zijn. Bij een yoga-retreat ben je intensief met yoga bezig, om het te leren en/of om te verdiepen. Retreat betekent in haar simpelste vorm naar binnen keren. Dat er ruimte ontstaat om helemaal tot jezelf te komen. Yoga is een woord afkomstig uit het Sanskriet (Oud-Indiaas). In het Nederlands zouden we het woord kunnen vertalen als “herboren”, “verenigen” of “beheersen”. Het gaat erom dat je weer in verbinding komt met jezelf. Volledig verzorgd worden in een veilige en fijne setting zorgt ervoor dat je echt los mag laten en ontspannen.

Maar je hebt ook andere yogavakantiesoorten waarbij je naast de yoga ook andere dingen doet. Kies de vakantie uit die het beste bij je past.

Wandel je graag, wil je bergen beklimmen en idyllische landschappen ontdekken? Of heb je meer behoefte aan pure ontspanning tijdens weldadige wellness behandelingen in zorgvuldig geselecteerde yoga hotels?

Wanneer niet alleen de geest maar ook het lichaam een innerlijke reinigingsbeurt kan gebruiken is yoga & Detox precies wat je zoekt. Schitterende reisbestemmingen aan zee, op sprookjesachtige eilanden of midden in de bergen.

Ben je nog helemaal niet zoveel met yoga in aanraking geweest, maar je wil er graag meer over te weten komen? Veel yoga vakanties zijn speciaal voor beginners. Je kunt gezamenlijk met gelijkgezinden meer over de filosofie van yoga leren en je eerste asana’s en meditatiesessies uitproberen.

Ben je al een getrainde yogi en zoek je naar nieuwe uitdagingen? Een intensieve yoga retreat, educatieve yoga workshops of zelfs een opleiding tot yogaleraar zijn geweldige gelegenheden om nog dieper op het thema yoga in te gaan en nog wat erbij te leren. De leraren volgen je individuele ontwikkeling en ondersteunen je teneinde je volle potentieel te ontwikkelen!

Heb je gewoon een time out nodig van je stressvolle alledaagse leven maar geen tijd voor een lange vakantie? Dan zijn yoga weekenden perfect voor jou – even een weekend tijd voor jezelf!

Of misschien heb je meer zin in een reis naar een exotisch land met volop zon? Dan zijn yoga vakanties naar India of een yoga vakantie naar Marokko net wat voor jou. Je bevindt je te midden van fascinerende culturen, dromerige stranden en je doet tegelijkertijd nieuwe kracht en energie op tijdens je dagelijks yoga uurtjes.


Melanie van Baalen van Happy with Yoga legt jou in onderstaande video kort uit waarom een Yogaretreat zo goed voor je kan zijn:

Boek een yogavakantie bij:


Sisterhood & Self Love * 4 daags Yogaretreat * 29 sept – 2 okt 2022

Oefen yoga thuis met ’s werelds beste yogaleraren:

Koop je yogamat en meditatiekussen bij Yogashop:

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.