De genezende kracht van bosbaden


Bron: Bellevue forrest reserve


🤍🤍🤍

Hoe sneller het leven wordt en hoe meer mensen in hun dagelijks leven van de natuur zijn afgesneden, hoe meer ze hunkeren naar een verbinding met wat echt, puur en heilzaam is. De vooraanstaande bioloog en auteur Edward O. Wilson bedacht de term ‘biofilie’, wat ‘een aangeboren en genetisch bepaalde affiniteit van mensen met de natuurlijke wereld’ betekent – of eenvoudiger gezegd: liefde voor de natuur. Het is geen keuze – mensen voelen zich van nature onverbiddelijk aangetrokken tot hun wortels. We hebben allemaal behoefte aan balans en rust. Instinctief herkennen we de plaatsen waar de genezende krachten zijn. Onze wilde en natuurlijke bossen zijn deze plaatsen. Het is een feit: bomen maken je gelukkiger! Is er iemand, waar dan ook, die niet van een boom houdt?

Waarom maakt bosbaden jou gelukkiger? Hoe werkt dat precies?

Bosbaden – een term die populair is geworden door de Japanners (die het shinrin-yoku noemen) en door velen al millennia wordt beoefend – wint aan universele aantrekkingskracht. En met een goede reden. De gezondheidsvoordelen van jezelf onderdompelen in de omhelzing van de groene ruimte, de meest frisse lucht inademen en luisteren naar de hartslag van bomen, is nu een kwestie van wetenschappelijk feit. Japan heeft momenteel meer dan 60 officieel aangewezen bosbadplaatsen en onderzoek heeft bewezen wat natuurliefhebbers altijd al hebben geweten.

Bomen ademen antimicrobiële eigenschappen (fytonciden) uit die zichzelf beschermen tegen ziektekiemen en die ook tal van gezondheidsvoordelen hebben voor mensen. De oliën stimuleren de stemming en de werking van het immuunsysteem; bloeddruk, hartslag, stress, angst en verwarring verminderen; slaap en creativiteit verbeteren; en kan zelfs helpen bij het bestrijden van kanker en depressie. Deze en andere indrukwekkende voordelen van bosgeneeskunde zijn gecatalogiseerd door arts Qing Li, voorzitter van de Japanese Society for Forest Medicine. “Bosbaden is als een brug… tussen ons en de natuurlijke wereld… Door ons te verbinden met de natuur, brengt het ons helemaal naar huis, naar ons ware zelf”, schrijft Li.

In de VS is bosbaden een erkende vorm van therapie die beschikbaar is voor iedereen die zich in de natuur begeeft, zelfs voor een korte tijd. Dr. Amos Clifford, auteur van een boek over dit onderwerp, schrijft: “Baden in het bos reset ons zenuwstelsel. Het doet dit snel en effectief.”

De Belgische wetenschapster Ilse Simoens laat zien hoe bosbaden eruit kan zien:

Ontdek de magie van bosbaden in Zuid-Afrika:

Bosbaden kun je natuurlijk in elk bos doen. Maar mocht je een verlangen hebben om een keer naar Zuid-Afrika te gaan………, één van de activiteiten van het prachtige Bellevue Forest Reserve in Zuid-Afrika is bosbaden.

Voor de eigenaar Loodt Buchner, roept het uniek gelegen pand een gevoel van diepe spirituele verbondenheid op: “Ons bos raakt je hart. Hier voelen we de hand van God, de schoonheid van Zijn schepping, het tonicum van de wildernis. Word verliefd op de bomen. Vind je spirituele connectie.

Waar je levenspad je ook naartoe leidt, wat je persoonlijke overtuigingen ook zijn – weet dat het bos ons oudste en meest elementaire toevluchtsoord is.

Bellevue, met zijn majestueuze, meerlagige bomen en gebladerte, is dat toevluchtsoord. En we lopen hartstochtelijk voorop bij het ontwikkelen van Zuid-Afrika’s eigen erkende boservaringen om onze gasten in staat te stellen te gedijen in haar omhelzing.

Laten we je ons groene hart zien, zodat het kan resoneren met dat van jou.”

Maar er is ook wellness in Bellevue Forest Reserve en er worden verschillende safari’s georganiseerd.

Nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere bestemming in Zuid-Afrika?

Bekijk het Bellevue Forest Reserve


Nieuwsgierig naar andere bijzondere verblijfsplekken in de natuur?

Ga naar Bijzondere verblijfsplekken in de natuur



Op de hoogte blijven van de nieuwste reizen? Volg Op reis naar geluk via:


De hoofdthema’s binnen Op reis naar geluk:

Wellness & gezondheidsreizen

Bijzondere verblijfsplekken in de natuur

Bezinningstochten & magische reizen

Retraites & transformatietrajecten

Kies een bestemming

Nature & culture

Homepage

🤍🤍🤍

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *