Alles is energie

Created with Sketch.

Alles is energie. Alles is met alles verbonden. Het water in de zee met de wind in de lucht. De bomen en de dieren. Jij en ik. Wij met de wereld om ons heen. Alles is een. Gedachten en gevoelens zijn ook energie. Zo beinvloed alles wat je denkt en voelt, alles en iedereen op deze planeet. Zo scheppen we onze eigen werkelijkheid.
Ik hoor het bovenstaande vaak om mij heen zeggen, maar is dit daadwerkelijk ook zo?

Op school leer je dat materie bestaat uit moleculen. Moleculen bestaan uit atomen. Atomen (zie de afbeelding hiernaast) bestaan uit een kern van deeltjes, en rond die kern cirkelen elektronen. Allemaal delen en deeltjes. Maar toch heeft de wetenschap aangetoond dat materie voor 99,999999999999% uit lege ruimte bestaat. Dat zijn twaalf negens achter de komma. Als je de atoomkern tot een speldenknop vergroot, bevindt het eerste atoom zich op 50 meter afstand. Daartussen is alleen maar een enorm lege ruimte….Dus de stoel waarop je zit, het huis waarin je woont, de aarde waarop je leeft, die zogenaamde harde werkelijkheid bestaat voor het aller, allergrootste deel uit lege ruimte. Jij dus ook.


Zoveel lege ruimte! Wat is er dan nog over van de harde materie? Een eenvoudige rekensom leert dat de harde deeltjes in het atoom slechts 0,000000000001% van het geheel zijn. Het is onvoorstelbaar dat keiharde voorwerpen uit zo weinig harde deeltjes bestaan. Alhoewel, hard? Sinds het begin van de vorige eeuw weten we uit de kwantummechanica dat die harde deeltjes helemaal niet hard zijn. Ze bestaan uit energie. Maar de kwantumonderzoekers ontdekten ook dat niet alleen de harde deeltjes uit energie bestaan maar de ruimte daartussen zit ook vol met energie. Het is dus waar, alles, d.w.z. het gehele universum met alles erop en eraan bestaat uit energie!

Deze bovenstaande tekst komt uit het verhelderende boek Scheppend leven van Hans Andeweg. Hans is de oprichter van het bedrijf Center for ECO intention waarmee hij de energie verbetert van complete natuurgebieden en bedrijven.
Hieronder legt Hans Andeweg aan Sanny Verhoeven (Sanny zoekt geluk) uit hoe dit in z’n werk gaat.

Bron video: https://www.youtube.com/channel/UCLRHiS2b-ypnZZ5CXeM00-g

Nieuwste berichten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *