Stichting Follow Your Dreams

Created with Sketch.

Veel jongeren hoppen van de ene naar de andere studie, ze stoppen met hun studie en gaan werken of ze raken zelfs in een depressie omdat ze binnen hun studie/loopbaan zijn vastgelopen en het gevoel hebben hier niet uit te komen.

Stichting Follow Your Dreams is bedoeld om voor deze jongeren een plan te maken en ze financieel te ondersteunen voor goede en passende begeleiding. Begeleiding die ze nodig hebben om weer op de rit te komen, ze in hun kracht te zetten en ze te leren om binnen hun levenspad de voor hen meest gelukkige keuzes te maken. Ze gaan leren hun dromen te zien en te volgen.

Een droom kan zijn een bekende acteur op Broadway, een bekende voetballer, een topatleet, een directeur van een vooraanstaand bedrijf, maar de droom kan ook zijn dat je een goede banketbakker wilt worden of dat je oudere mensen wilt helpen in de zorg of dat je een goede verkoper en dienstverlener wilt worden binnen de detailhandel waar mensen echt wat aan hebben. Het maakt niet uit wat het is, maar het is iets wat diep van binnen komt. Iets waar diepere verlangens en unieke potenties bij elkaar komen. En deze diepere verlangens en unieke potenties bezit iedereen. We zijn ons hier alleen vaak niet van bewust. Het is vaak ondergesneeuwd en zit in ons onderbewustzijn.

Hoewel er steeds meer bewustwording ontstaat op het gebied van het volgen van je hart, wordt hier binnen het onderwijs en de opvoeding helaas nog te weinig op ingespeeld. Kinderen en jongeren leren niet om te voelen wat hun daadwerkelijke verlangens en passies zijn en waar hun hart hen naar toe wilt leiden. Hierdoor wordt het lastig om een voor hen passende keuze te maken als het gaat om studie of werk. Het komt te vaak voor dat jongeren stoppen met hun studie omdat de keuze die ze hebben gemaakt toch niet bij hen past.

Daarnaast wordt er van de jongeren veel gevraagd als het gaat om het verwerken en toetsen van kennis en vaardigheden. Er komt veel op ze af. Niet iedereen vindt het makkelijk om dit goed te organiseren. Ze kunnen hier zo in verzanden dat dit ook een reden is om te stoppen met hun studie. Doodzonde! Als ze een goede begeleiding krijgen waarin ze leren te organiseren, leren keuzes te maken die ECHT bij hen passen en leren te vertrouwen op hun kunnen, kunnen ze hun studie afmaken (als ze dat graag willen en dit voor hen het beste is) en hun dromen volgen.

En misschien zeg je, ja maar ze moeten ook zelf de kracht vinden om uit hun cocon te komen en een vlinder te worden. Een rups in de cocon moet het toch ook zelf doen? Ja dat klopt maar de rups weet wat ie moet doen, hij luistert naar de natuur. En dit is nou net wat wij mensen hebben afgeleerd. We maken keuzes vanuit ons hoofd. Vanuit dingen die we hebben geleerd, maar die niet altijd natuurlijk zijn. En daarin hebben deze jongeren hulp nodig. Zodat ze weer bewust worden van de natuurlijke principes, leren luisteren naar hun innerlijke stem en zelf de kracht vinden om uit die cocon te komen. Bieden we ze deze hulp niet, dan wordt het voor een grote groep lastig om die vlinder te worden.

Ook ik heb vroeger ‘minder gelukkige’ keuzes gemaakt (dat wil niet zeggen dat ik niks geleerd heb binnen mijn studies), ook ik vond het lastig om alles goed te organiseren en werd (zo ervaarde ik dat) aan mijn lot overgelaten. Had ik hier goede begeleiding voor gehad, dan weet ik zeker dat ik gelukkigere keuzes had gemaakt binnen mijn loopbaan. Het is niet dat ik spijt heb van alles wat ik heb gedaan, het heeft mij uiteindelijk ook hier naar toegebracht, om o.a. jongeren te faciliteren in goede begeleiding en dit te doen vanuit mijn hart. En iets kunnen doen vanuit je hart geeft een enorme voldoening.

Maar voor heel veel mensen tussen de 25 en 67 jaar geldt dit niet. Ze doen werk en blijven dit werk doen omdat het wel prima is en ze genoeg geld verdienen om op deze manier hun ‘zekerheden’ te kunnen krijgen en behouden. Ze leven van weekend naar weekend en van vakantie naar vakantie. Onbewust knaagt er wat in hun systeem wat niet goed is voor hun ontwikkeling en hun gezondheid. De vraag is, willen we dit voor onze jongeren? Of gaan we ze een kans bieden om het anders te kunnen doen? Zodat ze iets kunnen doen wat ze echt voldoening geeft. Dit is iets wat voor de hele maatschappij en de toekomst van onze planeet ook steeds belangrijker wordt. Dat de juiste mensen met de juiste motivatie, kennis, potenties, inzichten, inzet en passie op de juiste plekken komen.

Stichting Follow Your Dreams is net opgericht. Binnenkort komt er een website met alle informatie.
Ik zal je binnen de website Op reis naar geluk en via de Social Media kanalen op de hoogte houden.

Ik kan je in ieder geval vertellen dat 50% van alle opbrengst van Op reis naar geluk (reizen en vakanties, boeken, coaching en trainingen en shops) naar Stichting Follow Your Dreams gaat.

Lieve groet,

Natasja van Doorn