Waarom Op reis naar geluk?

Created with Sketch.

De reis terug naar jezelf

Op reis naar geluk gaat over de reis terug naar jezelf waarin je mag genieten van alles wat je in deze reis ervaart en ontdekt. Hoewel je gaat naar een gezonder, lichter en gelukkiger leven, gaat het er niet om dat je alleen maar aan het streven bent naar hét geluk. Het is geen einddoel. Daarmee loop je juist het geluk voorbij. Het geluk zit in het magische, warme en liefdevolle contact dat je met jezelf hebt (het gevoel dat je thuis bent in jezelf) en de verbinding vanuit jou met de wereld om je heen. Hoe sterker het liefdevolle contact met jezelf is, hoe meer rust en geluk jij zal ervaren, hoe lastig het leven af en toe ook kan zijn.


En de reis houdt pas echt op in dit leven als je er niet meer bent. Maar wat zou het dan mooi zijn als je aan het einde van de reis kunt terugkijken op een leven waarin jij jezelf lief hebt gehad en wat jij, door dit liefdevolle contact met jezelf, voor waardevols aan jezelf en aan de wereld om jou heen hebt kunnen geven. Omdat veel mensen struggelen met hun geluk en gezondheid, leg ik je uit wat er kan gebeuren in je leven waardoor jij jezelf zowel lichamelijk als geestelijk vast kunt zetten en voorbij kunt lopen. Dat je door dit te begrijpen, liefdevoller en met meer begrip naar jezelf gaat kijken en weet wat je kunt doen om jouw leven lichter, gelukkiger en gezonder te maken.


De omgeving en omstandigheden waar binnen we als kind geboren worden en opgroeien en de gebeurtenissen die we hier binnen meemaken, hebben bewust of onbewust veel impact op ons verdere leven. Gaat het om gebeurtenissen of een rij aan gebeurtenissen die een negatief effect hebben dan spreek je van een trauma. Een trauma hoeft niet per se een zware gebeurtenis te zijn maar kan ook iets heel kleins zijn of een opeenstapeling van gebeurtenissen waarin jij de warmte en liefde mist of het gevoel hebt dat je niet wordt gezien in jouw basis verlangens en/of jouw waarden. Er is op dat moment of op dat vlak geen verbinding. Op het moment dat jij ergens deze liefde en verbinding mist, voelt dit voor jou als kind als een gevaar omdat deze liefde en verbinding jouw basis behoefte is en je hierin afhankelijk bent van jouw omgeving.


Vaak hebben eerdere gebeurtenissen binnen de familielijn (bijvoorbeeld een zwaar verlies of oorlog met veel angst, verlies en onderdrukking) en de daardoor ontstane patronen binnen deze familie hiermee te maken. Een of beide ouders kunnen daardoor, omdat ze zelf te maken hebben gehad met ouders die kampten met een oorlogstrauma en/of een zwaar verlies en hier binnen hun opvoeding iets van mee hebben gekregen, emotioneel te veel afwezig zijn in de prille kwetsbare periode van jouw leven. Door deze afwezigheid bouw je als kind een beschermingslaag om je heen. Je creëert mechanismen (patronen) om te kunnen ‘overleven’, om zoveel mogelijk in verbinding te kunnen blijven met jouw omgeving en/of om de pijn niet te hoeven voelen.


Omdat je deze beschermingsmechanismen maar ook het gemis aan voldoende emotionele verbinding (een wond) opslaat in jouw hersenen en andere lichaamscellen neem je deze mee in jouw verdere leven. Daardoor kan het voor jou lastig zijn om goed contact te maken met jezelf, te voelen wat echt belangrijk voor je is en kun jij in bepaalde situaties je te afhankelijk gaan opstellen of juist emotioneel gaan afsluiten ten opzichte van de buitenwereld. Mocht je in je leven meer traumatische ervaringen hebben gehad, dan wordt alles nog eens versterkt.


Het kan daardoor zijn dat je vaak over je eigen grenzen heen gaat of over grenzen van anderen en keuzes maakt die niet in lijn liggen met wie jij vanuit je basis bent. Waar de beschermingsmechanismen jou eerst konden beschermen om te kunnen overleven, zorgen ze er nu voor dat jij jezelf als het ware in de steek laat (niet bewust want ze zijn opgelagen in jouw systeem met als functie om jou te beschermen). Het gevolg hiervan is dat je niet in jouw volledige kracht staat, je na een tijdje (soms duurt dit een paar jaar) je zowel lichamelijk als geestelijk uit balans kan raken en verschillende gezondheidsklachten krijgt. Van heel lichte tot zware klachten en van kortdurende tot chronische klachten. Ook kan het zijn dat je eerder vatbaar bent voor virussen, blessures, verslavingen of depressies en burn outs. Het is daarom belangrijk, als jij jezelf een zo volwaardig mogelijk leven wilt geven, om tijd, zorg en aandacht te geven aan jezelf en dingen te doen waardoor je weer meer contact krijgt met jezelf.


Omdat ik uit eigen ervaring weet hoe belangrijk deze tijd, waardevolle aandacht en zorg is en veel mensen het lastig vinden om uit de wir war aan informatie iets goeds en zuivers te vinden wat hun hierin kan helpen, heb ik Op reis naar geluk gecreëerd waarop ik waardevolle zuivere tips zoals goede coaching, trainingen, behandelingen, retraites en ceremonies maar ook leefstijltips, interessante boeken, podcasts, video’s, films, handige websites, interessante artikelen én niet te vergeten verschillende wellness- & gezondheidsresorts plaats die jou kunnen helpen om de liefdevolle verbinding met jezelf terug te krijgen en te behouden.


Vaak hebben we verwachtingen of doen we dingen volgens de verwachtingen en meningen van anderen. Maar in beide gevallen geven we daarmee de regie uit handen. Het gaat vooral om wat JIJ jezelf hebt te geven in dit leven, wat echt waardevol is voor JOU. Dat kan één keer in de zoveel tijd een mooie en magische reis of vakantie zijn maar in veel gevallen heeft het te maken met je werk, studie, relatie, familie, sociale leven, woonsituatie of je gezondheid. Een verandering die jij jezelf geeft waardoor jij veel meer in je kracht komt te staan (en daardoor voor de buitenwereld ook meer kunt betekenen).


Door te beginnen jezelf  ‘kleine’, simpele en warme dingen te geven, zoals tijd voor een heerlijk kop kruidenthee, het lezen van een boek, een lichte meditatie, muziek, een creatief moment, een fijn gesprek, een wandeling in de natuur, gezonde beweging en voeding,……. kom je al dichter bij jezelf en ga je al meer voelen waar jij blij van wordt, wat nou echt belangrijk voor jou is in dit leven zonder daarin afhankelijk te zijn van anderen of meningen en verwachtingen van anderen. Het geluk, de rust en balans waar je naar opzoek bent vind je in het contact met jezelf. Vanuit daar heb JIJ de regie, kun je op een fijne, gezonde en stevige manier verbinden met de wereld om je heen en zul je datgene aantrekken en uitkiezen wat goed is voor jou!


Weet ook dat je binnen jouw reis, hoever je ook bent, altijd een ‘verkeerde’ afslag kunt nemen. Neem jezelf dit niet kwalijk want dit hoort erbij. Het komt vaak op een heel vernuftige wijze naar je toe. Als jij er bewust mee omgaat zal je zien dat je dit nodig had om je bewust te worden van jouw wond die je mag gaan helen, de patronen die je gebruikt om je te beschermen tegen de pijn hiermee af te breken en dus weer dichter bij jezelf te komen.


Omdat de gezondheidszorg in Nederland mij zeer aan het hart gaat en ik het daarom écht belangrijk vind om een waardevol product neer te zetten, ben ik er op gebrand om zuivere tips te geven. Geen onzin maar iets waar je echt wat aan hebt. Dit is in ieder geval mijn intentie. Bij sommige tips krijg ik een kleine provisie (zodat ik dit werk kan blijven doen) en bij andere helemaal niks. Ik wil gewoon alle tips die voor jou waardevol kunnen zijn kunnen plaatsen en mij daar niet beperkt in voelen (anders heb ik er geen plezier in). Mocht er toch iets onzuivers tussen zitten dan mag je mij dit altijd melden. Ik stel dit erg op prijs.


Geniet van alles wat jij jezelf voor waardevols geeft, want je bent het dubbel en dwars waard!

Ga naar: