Wie ben ik?Mijn naam is Natasja van Doorn en ik ben geboren in de stad Groningen op 18 november 1971. Ik kom uit een leuk gezin met heel lieve, energieke jonge ouders en een 4 jaar oudere, lieve en zorgzame broer. Op de basisschool en op de verschillende middelbare scholen waar ik op gezeten heb was ik een heel verlegen en dromerig meisje. Maar naast dat ik verlegen en dromerig was, was ik ook heel expressief en droomde ik ervan om op het podium te staan om te gaan zingen, dansen en toneel te spelen. Als ik thuis was, zong en danste ik de hele dag door. Ook ben ik al vanaf jonge leeftijd geinteresseerd geweest in de psychologie, het brein en de biologische processen van de mens.

Vanaf mijn 9e tot mijn 24e jaar zat ik in het Groningse toptennis-circuit. Iets wat veel invloed heeft gehad op mijn jeugd en op mijn verdere leven.
Vandaag de dag woon ik in het mooie Drentse dorpje Peize met mijn lieve en muzikale gezin.


Ik heb verschillende banen gehad maar vanaf 2009 werk ik thuis voor mijn eigen bedrijfje waarin ik via het internet aan mensen de leukste campings in Europa laat zien.
Maar wie ben ik verder? Welke verlangens zitten er in mij? En wat kom ik hier doen? Dit zijn vragen waarvan ik overtuigt ben dat het goed zou zijn als zoveel mogelijk mensen in de wereld hier wat vaker mee bezig zouden zijn.


Lange tijd in mijn leven stelde ik mijzelf deze vragen niet, omdat ik vanuit mijn opvoeding (alles vanuit goede bedoelingen en ook vanuit hun eigen opvoeding) en de topsportwereld waarin ik zat, de overtuiging mee kreeg dat het in het leven er om gaat om zo goed mogelijk je best te doen. Om zo goed mogelijk te presteren. Er voor zorgen dat je kinderen goede scores halen, zo dat ze ‘gelukkig’ zijn en er later wat aan hebben. Om het plaatje er aan de buitenkant zo goed mogelijk uit te laten zien. Want dan word je gewaardeerd. Dat is waar het leven voor een groot gedeelte over gaat. Toch? En zachte vragen als “wie ben ik nou echt? Wat wil ik nou als mijn echte zelf naar voren brengen? En wat zijn nou mijn echte verlangens?” horen daar niet bij. Dat is veel te ingewikkeld.


Met dat programmaatje, met die overtuiging, wat overigens wel enorm tegen mijn gevoel in ging, heb ik lang geleefd. Daardoor kwam ik mijzelf in mijn leven een aantal keren tegen. Daardoor kon ik studies niet afmaken, liep ik een aantal keren tegen een burn-out aan en kon ik zelfs op een gegeven ogenblik mijn eigen naam niet meer uitspreken.


Maar zelfs toen ging het belletje nog niet rinkelen. Wel gaf ik mijn baan bij de Rabobank op om een eigen bedrijfje op te zetten. In iets wat dichter bij mij stond en ik zeker wat plezier uit kon halen. Maar als nog bleef er een onrustig en een onvoldaan gevoel. Is dit nou daadwerkelijk waar het leven over gaat? Het allemaal zo goed mogelijk doen en meegaan met de massa? Vermoeid je bed instappen, vermoeid er weer uit en naast je werk en andere drukke bezigheden maar zoveel mogelijk proberen te genieten? Maar toch bleef ik doorgaan, luisterde te veel naar de programmaatjes in mijn hoofd en te weinig naar mijn gevoel.


Pas eind 2018 gebeurde er iets wat enorm intens maar ook heel bijzonder was. Het was alsof mijn hart open ging en er daardoor een enorm strerke energie op gang kwam in mijn lichaam. Omdat ik dit nog niet eerder had gevoeld maar het aan de andere kant ook als iets heel vertrouwds voelde, ging ik mij afvragen wat dit nou precies was. Eind 2019, toen mijn lichaam zei om even een stapje terug te doen, ging ik echt opzoek naar antwoorden. Ik ging Googlen en filmpjes kijken op Youtube en werd getriggert door het woord ‘de vierde dimensie’. En ja, als je dan verder gaat zoeken kom je al heel snel bij het boek ‘De Vierde Dimensie’ van Hans Peter Roel.
En na het lezen van deze roman begreep ik dat het leven in mijn hoofd, al mijn programmaatjes en overtuigingen al jaren lang niet aangesloten waren met wat ik diep van binnen voelde.


En door er nog meer over te lezen, video’s te kijken, zoveel mogelijk naar binnen te halen wat er op dit gebied aan informatie is, begin ik het leven steeds beter te begrijpen, anders te zien en kom ik steeds dichter bij mijn eigen waarheid te staan.
Al vrij vroeg in het proces kreeg ik het idee om een website hierover te maken, zodat ik deze belangrijke informatie kan delen met andere mensen.


Maar het heeft een tijdje geduurt voor dat ik echt doorkreeg wat ik nou wilde vertellen. Ook omdat ik mijzelf deze vraag niet stelde. Pas op het moment dat ik mij de vraag stelde: “Wat zit er in mij, wat wil ik zo graag vertellen?”, begon de website en de reis pas echt vorm te krijgen.


Het antwoord op deze vraag leidde mij namelijk naar één verlangen:
Om je te laten inzien dat je hier niet voor niks bent gekomen. Dat het de bedoeling is dat je weer terugkomt naar jezelf en dat je dit leven gaat leven zoals het voor jou bedoeld is!
En dit is een verlangen dat ik diep van binnen voel. Ik voelde als kind al dat er iets niet klopte. Dat we dingen aangeleerd krijgen die niks met liefde en onze werkelijke ik te maken hebben. Dat we in een raar systeem terecht zijn gekomen en daardoor van onszelf af zijn komen te staan. Alleen door wat ik op een enorme fanatieke manier aangeleerd heb gekregen: “niet huilen, hard zijn voor jezelf want anders ben je zwak en te zacht en red je het niet in deze wereld”, stopte ik die gevoelens weg, durfde ik daar niks mee te doen. Ik zal wel gek zijn en zal me moeten aanpassen.


Toch heb ik dit verlangen vaak onbewust binnen mijn werk naar voren willen brengen. Maar door verkeerde keuzes en door de angst om te zacht gevonden te worden en hierin niet geaccepteerd te worden lukte mij dit niet. Met alle gevolgen van dien.
Het kon dus ook niet anders dan dat dit op mijn pad moest komen. Één om eerst zelf de diepte in te gaan, er achter te komen wie ik vanuit mijn kern ben, wat mijn verlangens zijn en deze ook naar voren te mogen brengen en twee om hier dan ook daadwerkelijk wat mee te kunnen doen.


Ik ben door mijn leven heen altijd positief gebleven. Waarschijnlijk ook omdat ik onbewust heb geweten dat er meer was en er iets op mijn pad zou komen. Ik weet nu dat het ook geen toeval was. Als je je wat meer gaat verdiepen in de universele wetten weet je dat ’toeval’ niet bestaat. Omdat ondanks de keuzes die je al gemaakt hebt, het leven je constant boodschappen geeft en je probeert bij te sturen. Omdat je vanuit beperkende patronen en angsten in jouw systeem dingen aantrekt en aanhoudt die minder goed bij je passen maar dat je juist vanuit je diepere waarden en verlangens dingen aantrekt die bij je horen. Én omdat alles om je heen gaat zoals het gaat.


Dit alles heeft te maken met magnetische krachten en de broncode van de natuur. Maar het leven geeft dus wel aan dat je zelf altijd een keus hebt! En voor mij is het nu hartstikke duidelijk dat deze keuzes, wil je een gelukkig en gezond leven leiden, keuzes moeten zijn die vanuit je hart komen, vanuit wat voor jou de bedoeling is. En dat het daarom dus belangrijk is dat je leert luisteren naar de boodschappen van het leven en leert keuzes te maken vanuit jouw diepere verlangens in plaats vanuit angst en beperkende overtuigingen. Geluk heeft niks te maken met het allemaal zo goed mogelijk moeten doen. Daar gaat het leven helemaal niet over. Geluk heeft alles te maken met de liefde, passie en de levensenergie die in jou zitten. Die willen namelijk hun weg vinden. Die willen stromen. Anders zoekt het een andere weg. Dus mijn advies is, verdiep je in de stof en in jezelf, stap uit je vertrouwde matrix, doe wat je moet doen, spreek vanuit je hart, ga mooie en oprechte verbingen aan en ga beleven wat het leven jou te bieden heeft!

Lees ook:
Waarom Op reis naar geluk

Hoofdthema’s binnen Op reis naar geluk: